Tocana de cartofi cu oase de porc

de roxanamiti in Mancaruri cu carne, 5 Feb 2011 | 12940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. de oase de porc (sa aiba si carne),
  • 500 g. de cartofi,
  • 3 morcovi,
  • 4 rosii,
  • 1 ardel verde,
  • o ceapa,
  • fire de arpacic,
  • 2 fire leustean,
  • 4 linguri bulion,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 foi dafin,
  • 6 boabe de piper,
  • 2 linguri pantrujel tocat,
  • condimente,

 

Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi cu oase de porc:

  punem oasele la fiert in apa pana cuprinde bine, luam spuma, punem boabele de piper, dafinul si lasam sa fiarba la foc mic (eu am lasat 2 ore la foc mic mic) pana se desprinde carnea de pe oase,

  ceapa tocata marunt o punem la calit in ulei timp de 6 minute,adaugam ardelul verde,arpacicul,leusteanul si mai lasam inca 6 minute, apoi rosiile decojite; adaugam 2 polonice de apa in care fierbe oasele si lasam inca 10 minute,

  cartofii  si morcovii taiati ii punem la fiert in apa cu sare timp de 15 minute,

  trecute cele 10 minute punem compozitia intr un vas si bagam piciorul de la mixer timp de 1 minut,

  scoatem carnea din apa, apa o strecuram, sacoatem carnea de pe oase; dupa ce am mixat bine compozitia de mai sus o pune iar in oala, punem carnea, cartofii, morcovii, 2 - 3 polonice de apa in care au fiert oasele, (depinde cat de groasa sau subtire doriti), condimentam cu sare, piper si condimente ( la gustul fiecaruia, eu am pus o lingurita de sos iute),lasam 5 minute la foc mic apoi dam la oparte si punem pantrujeleul tocat,

  eu am servit cu muraturi si paine prajita(se poate si cu mamaliguta),

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu oase de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu ciuperci si rosii